Kommunikation & Marknadsföring

för småföretagare och mindre företag

Har du blivit 'hemmablind'?

Det är lätt att bli ‘hemmablind’ inför sina egna produkter och tjänster. Det kan göra att man missar att lyfta fram produktegenskaper som kunderna vill veta mer om. Det är också rätt vanligt att man berättar mer om sig själv och sitt företag än vad kunderna orkar lyssna till.


Exempel: När du jobbade med din produktutveckling kanske vissa delar i den var enkla att få till så dem tänker du inte på att nämna i din kundkommunikation.
Det kan vara en stor miss eftersom det kanske är PRECIS de egenskaperna i din produkt som dina potentiella kunder skulle imponeras av. Om de kände till det så kanske det skulle vara PRECIS det som gör att de väljer dig framför din konkurrent.


Eller tvärtom: Du har slitit hårt för att få fram en bra egenskap i din produkt eller ett suveränt erbjudande i ditt tjänsteutbud. Du är så nöjd för att det hårda arbetet gav resultat så det blir naturligt för dig att ta med det i din kundkommunikation. Kanske resonerar du också så att det är bra att kunderna får veta vilket engagemang de faktiskt får för pengarna.
Men nej. Det fungerar inte så. Dina kunder bryr sig inte om hur mycket arbete du lagt ned på din verksamhet. Inleder du ett nyhetsbrev eller ett säljbrev med den här informationen riskerar du att resten av ditt erbjudande inte blir läst överhuvudtaget.


Det kan vara klokt att ta hjälp av någon som kan se neutralt på din verksamhet, utifrån en kunds perspektiv. Maila gärna till oss om du vill att vi tittar igenom din kommunikation, så kan du få lite konstruktiv feedback på det du skrivit. wernor[a]wernor.seVi hjälper dig att få ut det mesta möjliga av din marknadsföringsbudget - hur liten den än är.

Läs mer

Det var en gång ett litet företag...
...som inte hade någon marknadsansvarig och inte råd att anställa någon heller...
Läs mer >>
Har du blivit 'hemmablind'?
Det är lätt att bli ‘hemmablind’ inför sina egna produkter och tjänster. Det kan...
Läs mer >>
WERNOR i omvärlden
Då och då syns WERNOR utanför kontoret och i andra sammanhang än...
Läs mer >>
Behöver du en webbprojektledare?
Läs om vad vi kan hjälpa till med på webben. Klicka på länken nedan så öppnas en ny sajt.
Webb >>