Kommunikation & Marknadsföring

för småföretagare och mindre företag


Hej!

I år gick julklappspengarna till UNICEF för att stödja deras arbete för världens barn. Det vi köpte var:

- tre kylväskor för förvaring och transport av vaccin
- hundrafemtio påsar nötkräm mot undernäring
- tusen påsar sockersaltlösning för barn
- hundra doser vaccin mot mässling
- fem stycken fotbollar
- trettio stycken hopprep

                            Tack till alla de som var med och bidrog
                     genom att 'ta en paus' från julklapparna i år : )


                   God Jul önskar WERNOR!


·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·.·´¯`·.·


Vill du veta mer om hur årets julklappar hjälper till och hur det fungerar så läs mer om det här nedan eller, ännu hellre, gå till UNICEFS hemsida och läs mer.


Mässling – en dödlig sjukdom

Överallt där barn måste skyddas mot farliga sjukdomar finns UNICEF på plats och distribuerar vaccin. UNICEF tar sig fram till fots, på cyklar, motorcyklar, hästar, åsnor eller kameler och kämpar för att nå varenda unge i varenda liten by. Tillsammans med Världshälsoorganisationen driver UNICEF vaccinationskampanjer mot mässling i 47 länder. Tack vare att allt fler barn vaccineras mot mässlingen har antalet dödsfall i sjukdomen minskat kraftigt och det finns gott hopp om att kunna utrota sjukdomen.


Kylväska för vaccin

Vaccin måste förvaras i en temperatur på mellan 2 och 8 grader, ända tills strax innan användning. Det ställer stora krav på transporterna som måste kunna ske över enorma avstånd. Även om vaccinets väg till barnen oftast börjar med flygplan och lastbilar, slutar den inte sällan på packdjur, cykel eller till fots för att kunna nå fram till de allra mest otillgängliga platserna. Då är UNICEFs bärbara kylväskor oumbärliga.


Jordnötskräm som räddar liv

Tre påsar jordnötskräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. Krämen är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt och den räddar tusentals liv varje dag. Jordnötskrämen innehåller en blandning av ett stort antal vitaminer och mineraler som ger ett bra näringsintag.


Sockersaltlösning för barn

4000 barn dör varje dag, året om, efter att ha druckit orent vatten. Det är fler dödsfall än som orsakas av krig och konflikter. När en katastrof drabbar ett land slås ofta vattenförsörjning och infrastruktur ut. Följden är smutsigt vatten och med orent vatten sprids sjukdomar och epidemier snabbt. Sockersaltlösning är en enkel och effektiv behandling mot livshotande uttorkning.


Lek är livsviktigt och alla barn har rätt till en barndom

Att få möjlighet att leka och skratta är absolut nödvändigt för att barn ska komma över hemska upplevelser. Leken är en möjlighet att komma ifrån en hemsk vardag och den kan vara ett första steg mot normalitet i tillvaron. Därför skickar UNICEF hopprep, fotbollar och annan lekutrustning till krig- och katastrofdrabbade områden världen över. Hopprep, liksom fotboll, är ett universellt lekredskap som barn över hela världen förstår och uppskattar. Genom att ge bort några leksaker ger man fler barn en chans att få vara just barn.


Hej!

Julen 2007 gick ena hälften av julklappspengarna till 'vanliga' julklappar och den andra hälften till välgörenhet. De organisationer som fick julklappspengar i år var:
Svenska rovdjursföreningen - www.rovdjur.se
SOS-barnbyar - www.sos-barnbyar.se
Röda Korset - www.redcross.se
Nordens Ark - www.nordensark.se


Tack till dem som var med och bidrog
genom att nöja sig med hälften : )


God Jul önskar WERNOR!

Arkiv 2008

GOD JUL önskar WERNOR!
I år gick julklappspengarna till UNICEF för att stödja deras arbete för världens barn...Arkiv 2007

God jul önskar WERNOR!
Julen 2007 gick ena hälften av julklappspengarna till “vanliga” julklappar och den andra...